Nieuwsbrief Mirt A50 Ewijk-Bankhoef-Paalgraven - Juni

In deze nieuwsbrief:

Informatiebijeenkomsten A50 Ewijk-Bankhoef-Paalgraven

Het Rijk en de provincies Gelderland en Noord-Brabant werken samen aan een oplossing voor het fileknelpunt op de A50 tussen de knooppunten Ewijk en Paalgraven. Het projectteam A50 organiseert op 2 en 3 juli informatieavonden in Niftrik en Herpen om belangstellenden te informeren over de laatste stand van zaken van het project. Belangstellenden kunnen zonder aanmelding binnenlopen. Lees meer over de informatieavonden.

Decoratief sfeerbeeld van de infoavond over de A50 Ewijk-Bankhoef-Paalgraven

Voorkeursbeslissing A50 Ewijk-Bankhoef- Paalgraven vastgesteld

Op 27 mei 2024 heeft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat de Voorkeursbeslissing voor de MIRT-verkenning A50 Ewijk-Bankhoef-Paalgraven genomen. De Voorkeursbeslissing is het eindresultaat van de MIRT-verkenning A50. Meer over de Voorkeursbeslissing.

De Voorkeursbeslissing en de Nota van Antwoord zijn in mei vastgesteld. Het resultaat hiervan is gepubliceerd op Platform Participatie en te zien tijdens informatiebijeenkomsten 2 en 3 juli.

Decoratieve foto van openbare weg

A50 Mobiliteitsaanpak pakt door

De Mobiliteitsaanpak A50-corridor Nijmegen-Eindhoven gaat over maatregelen gericht op versterken van de bereikbaarheid, veiligheid en duurzame ontwikkeling in het gebied rondom de A50. Deze maatregelen worden voorbereid en uitgevoerd door de provincies Gelderland en Noord-Brabant, samen met gemeenten en de regio’s. Lees meer over de Mobiliteitsaanpak A50-corridor Nijmegen-Eindhoven.